Groenvoorziening is een belangrijk onderdeel van het uiterlijk van jouw huis. Een goed onderhouden tuin is een geweldige eerste indruk voor bezoekers. Overdag bereikt jouw tuin, zodra de zon alle details en aspecten van de tuin begint te belichten het volledige effect, waardoor het zo aantrekkelijk is, maar ‘s avonds en ziet het eruit als elke ander tuin.

LED verlichtingsarmaturen voor de tuin kunnen ‘s avonds het uiterlijk van jouw tuin veranderen. De verlichting zal jouw struiken of heggen markeren, jouw loopbrug verlichten en in sommige gevallen zelfs bepaalde architecturale kwaliteiten benadrukken. Er zijn verschillende stijlen van verlichting, die populair zijn voor tuinen. Afhankelijk van hoe veel je wilt gaan investeren in je tuin, heb je misschien meer dan één soort verlichting nodig, zo niet allemaal.

Tuinlampen zijn meestal voorzien van een bedekking en vervolgens gemonteerd op de top een ca. 50 centimeter hoge paal. De bedekkingen helpen om licht van plantenbedden te reflecteren en zijn ook geweldig om te gebruiken als wegmarkeringen. De verlichting in de tuin bestaat voornamelijk uit laagspanning omdat dat veiliger is en voor het geval iemand de draad doorknipt, zal het niet al te veel schade aanrichten.

LED verlichting is ook energiezuinig, zodat je ze de hele nacht kunt laten branden voor slechts een fractie van wat je zou betalen voor het laten branden van gloeilampen. Zoek naar armaturen met een warmere kleurtemperatuur; iets in het bereik van 3000K-4000K zorgt voor een goede hoeveelheid licht en geeft ook een zachtere, warmere tint af dan kleurtinten met een hogere kleur.

Het belangrijkste om te onthouden bij het installeren van tuinverlichting is dat je een plan moet hebben, vooral als het gaat om jouw wattage en hoeveel stroom er wordt gebruikt. Terwijl de armaturen apart op laagspanning werken, kan het snel oplopen. Wanneer je op zoek bent naar een transformator, tel je het totale wattage van alle lichten op, die je wilt gaan installeren en dit vermenigvuldig je met 1,25. Dat is de Watt-capaciteit waarnaar je op zoekt bent. Een ander ding om in gedachten te houden is te kijken hoeveel lampen je aan elkaar koppelt. Je moet voorkomen dat jouw draad overbelast raakt.

Beveiligingslichten

LED armaturen zijn de perfecte aanvulling voor de veiligheid in je tuin, wandelpad of parkeerplaats. Gebruik ze in de buurt van deuren, hekken of op een gevoelige toegangspoort rond jouw woning. Een gegoten aluminium behuizing zorgt ervoor dat deze armaturen bestand zijn tegen extreme omgevingen buiten en alle weersomstandigheden terwijl ze een helder, levendig licht leveren.

LED armaturen zijn geweldige beveiligingslichten, ze komen in verschillende stijlen en schakelen automatisch aan en uit met de zon. Ze zorgen voor de juiste mix van verlichting en voor een prachtig gevoel van diepte in jouw tuin. LED verlichting is de beste manier om een prachtige tuin te krijgen en die ook nog eens kostenefficiënt kan zijn.